Word Virtual Assistant en bepaal zelf waar en wanneer jij werkt!

Cursus Zó word je VA

 

In deze cursus, met 6 modules vol video’s, templates, oefeningen en handige tips, leer je hoe jij als Virtuele Assistent aan de slag kunt, zodat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt.

Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Ik neem je stap voor stap mee in het proces. Samen bouwen we een mooie online onderneming waarmee jij kunt gaan en staan waar je wilt!

N

Je gaat bepalen wat je nou echt leuk vindt om te doen

N

Daaromheen gaan we een verdienmodel bedenken

N

Je leert begrijpen wat jou nu nog tegenhoudt en hoe je daar doorheen kunt breken

N

Je gaat een ‘Plan B’ maken waarmee je rust in je hoofd creëert, omdat je weet dat je een vangnet hebt

N

Je leert hoe je klanten kunt vinden en hoe je vertrouwen met je klant creëert, zonder dat jij je klant fysiek hoeft te ontmoeten

N

Je zet stap voor stap een stevige en overzichtelijke basis neer, waarop jouw bedrijf zo groot kan groeien als jij wilt!

Dit ga je leren in de cursus

Module 1: Mindset

“Ik ben alleen geschikt voor een baan in loondienst” want Ik heb geen ondernemersgeest”Klinkt dat bekend? Of misschien denk je wel “Ja maar, wie ben ik om ineens een bedrijf te beginnen? Er zit toch helemaal niemand op mij te wachten?“. 

Toen ik mijn baan opzegde, heb ik dit allemaal gedacht. En ik kan je vertellen: het is echt onzin! En hoewel deze belemmerende gedachtes niet waar zijn, kunnen ze je wel behoorlijk in de weg zitten. We beginnen de cursus dan ook met een module over mindset.

N

Je gaat een overzicht maken van alle beren die jij op de weg ziet

N

En vervolgens schuiven we die beren 1 voor 1 vriendelijk aan de kant. Coming through!

N

Blijf je het moeilijk vinden om in jezelf te geloven? Geen probleem! In deze module maken we namelijk ook een “Plan B”. We zetten al jouw “Ja maar, wat als..” vragen op een rijtje en gaan ze gewoon beantwoorden! Worden ze meteen een stuk minder eng van 😉

u
Module 2: Bepalen wat je gaat doen

“Mijn werk kan niet online gedaan wordeno“Ik vind zoveel dingen leuk, ik kan niet kiezen” of juist “Ik ben nergens goed in”.

Wedden van wel? In deze module gaan we uitzoeken wat jij leuk vindt en hoe je daar geld mee kunt verdienen.

N

Even geen inspiratie? Ik zet alle soorten VA’s voor je op een rijtje, zodat jij kunt kiezen wat bij je past.

N

Naast het wat, kijken we ook meteen even naar het hoe. Hoe wil je werken? Gewoon maandag – vrijdag van 9 tot 5? Of doe je het liever anders? En wat spreek je af met je klanten?

Module 3: Wat moet je regelen voordat je begint?

Het is belangrijk dat jij je zaakjes vanaf dag 1 goed voor elkaar hebt. Op deze basis groeit jouw bedrijf verder. Als jij gaat bouwen op een instabiele basis is het een kwestie van tijd voordat de boel in elkaar stort.

Niet het meest sexy onderdeel, maar absoluut noodzakelijk. No worries, ik heb een stappenplan voor je zodat je in no time je zaakjes op orde hebt.

N

We kijken naar wat jij sowieso moet regelen voordat je begint

N

We zorgen dat je administratief de boel voor elkaar hebt en officieel klaar bent om geld te gaan verdienen

N

Je kiest een naam voor je bedrijf en richt jouw marketingkanalen in

Module 4: Hoe kom je aan klanten?

De meestgestelde vraag in ondernemersland. En tegelijkertijd ook de grootste onzekerheid van nieuwe ondernemers. Toch blijkt het allemaal best wel mee te vallen.

Toen ik begon had ik geen ervaring, geen niche en geen plan. En toch had ik binnen 2 maanden een vol klantenbestand.

N

Je gaat uitzoeken wat de geschikte doelgroep is voor jouw aanbod en hoe je deze groep het beste kunt bereiken

N

Je leert dat concurrentie niets is om je druk om te maken (wist je dat ik 2 concurrenten heb die klant bij mij zijn?)

N

Je leert waar je op moet letten tijdens een kennismakingsgesprek, zodat jij klanten kunt binnenhalen die ook echt bij jou passen

Module 5: Je boekhouding

Al dat geld dat je gaat verdienen moet natuurlijk wel netjes geregistreerd worden 😉

N

Ik neem je mee in mijn boekhoudprogramma: Moneybird

N

We bespreken hoe je facturen opmaakt en bepalen wat de beste betaalvormen voor jou zijn (Zoals: vooraf of achteraf betalen? en uurtarief of pakketprijs?)

N

Je leert wat je kunt doen als een klant niet betaalt (spoiler alert: ik heb mijn facturen altijd netjes betaald gekregen. Soms direct, soms met een beetje moeite, maar het is altijd goed afgelopen)

Module 6: Deze systemen maken jouw leven een stuk makkelijker

Als je me al een beetje kent, weet je dat ik Technisch VA ben. Een module over systemen kan dan natuurlijk niet ontbreken!

Ik wil je liefdevol (maar dringend) verzoeken om je bedrijf niet in te richten met een bundeltje rommelige Excel/Word/Kladblok bestandjes. Ik had ooit een klant die haar belangrijke planningen verspreid over 3 verschillende schriftjes in een oude schoenendoos bewaarde. Needless to say: er ging vanalles mis in haar bedrijf, omdat het een grote warboel van informatie was geworden.

N

Ik laat je zien hoeveel (gratis) programma’s er zijn waar jij jouw planning, belangrijke documenten en klantenbestand in kunt bewaren

N

Je leert over mijn 2 favoriete projectplanners (allebei gratis) en hoe je ze in kunt zetten om met anderen samen te werken

N

Je leert wat je opties zijn om een website te (laten) bouwen en welke optie het beste bij jou past

Vond je ’t niks? 100% geld terug

Ik heb hard mijn best gedaan om deze cursus zo waardevol mogelijk te maken. Vind je toch dat jij je investering er niet uitgehaald hebt? Dan geef ik je met liefde het geld terug. Stuur me binnen 2 weken na aankoop een mailtlje, dan verwerk ik de terugstorting binnen 1 week.

Deelnemers gingen je voor!

Tina Sefton
Tina Sefton
2024-03-13
Stephanie is heel kundig en weet de cursus met veel enthousiasme over te brengen. Ze geeft praktijkvoorbeelden en veel tips en tricks. Het was een leerzame geheel en geeft je een hele goede en uitgebreide kennis om van start te gaan als VA! Dank je wel Stephanie.
Lise-Marie Spinnewijn
Lise-Marie Spinnewijn
2023-11-23
Leuke cursus van Stephanie. Ze leert je dingen bij vanuit haar eigen ervaring en geeft heel veel tips en tricks. Ze zegt waar het op staat en hoe je ertussenuit kan springen om klanten te vinden. Bedankt!
Jennifer Gomperts
Jennifer Gomperts
2023-11-01
Stephanie weet waar ze het over heeft en helpt je je gedachten te ordenen.Ze helpt je snel onderweg naar hetgeen je wilt. Ik heb er veel aan gehad en kan Stephanie echt aanbevelen als je verder wilt.
Nathalie van Ravensberg
Nathalie van Ravensberg
2023-09-22
Ik volg de cursus VA van Stephanie. De cursus is goed gestructureerd, duidelijk en biedt de belangrijkste informatie hoe je je bedrijf kunt opzetten en wat er bij komt kijken. Het fijnste vind ik daarnaast dat Stephanie ook haar eigen ervaringen en inzichten deelt! En tot slot is ze erg vriendelijk en nuchter. Ze denkt met je mee en is behulpzaam bij het beantwoorden van je vragen en geven van advies!
Stefanie Groeneveld
Stefanie Groeneveld
2023-09-22
Stephanie heeft mij ontzettend fijn geholpen met het bouwen van mijn website. Het is precies geworden hoe ik voor ogen had! Heel knap hoe ze dat heeft gedaan. Ook daarna is ze altijd heel snel beschikbaar en bereid te helpen waar het nodig is. Top service! Betrouwbaar, persoonlijk en heel toegankelijk. Heel erg bedankt!
Yvonne Berg
Yvonne Berg
2023-07-24
Ik heb de erg fijne minicursus van Stephanie gevolgd. De filmpjes zijn kort en duidelijk, waardoor je gefocust blijft. De opdrachten zijn ook makkelijk uit te voeren en nemen niet veel tijd in. Ik vond het erg waardevol om de training te volgen en ga nog met mijn LinkedIn aan de slag.
Adrienne van den Bos
Adrienne van den Bos
2023-06-10
Stephanie is super om mee te samen te werken. Fijn als persoon, secuur in haar werk, flexibel en denkt graag mee. Stephanie pakt dingen snel op en ik waardeer haar positieve uitstraling en energie enorm. Erg dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen.
R Timmer
R Timmer
2023-06-08
Ik heb veel gehad aan de cursus VA worden in Spanje. Veel info maar vooral veel praktische bruikbare zaken als betalingssystemen, marketing, klanten binnen halen, je doelgroep bepalen enz. Sephanie heeft ook elke maand een Q&A sessie live en daarin beantwoordt ze super uitgebreid je vragen. Echt met stappenplan en al! Ze is ook super vriendelijk en deskundig, aanrader!
Ramona Brouwer
Ramona Brouwer
2023-04-26
Aanbevolen! Zonder de informatie en toegankelijkheid van Stephanie had ik niet gauw de stap durven maken om van start te gaan als VA.
natasja vdbrink
natasja vdbrink
2023-04-14
De cursus VA worden in spanje is een hele fijne introductiecursus die bijzonder goed behandelt wat je kunt verwachten als VA met de ambitie vanuit Spanje te gaan werken. De cursus zit boordevol met golden nuggets en praktische tips, maar ook persoonlijke ervaringen die Stephanie deelt waar je eigenlijk altijd wel wat uit haalt. Indirect beantwoordt zij daarmee vragen die je hebt of geeft zij inzicht in een situatie waar jij nog niet eerder over nagedacht hebt. De cursus heeft video's als tekstmodules. Normaliter hou ik niet zo van mindset modules, omdat zij vaak hetzelfde zijn en geen praktische tips bevatten waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Dat is bij Steph wel anders! Elke beer op de weg wordt aangesproken en vervolgens gerustgesteld door super-praktische oplossingen, tips, en een plan van aanpak. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten, meer rust, en zelfvertrouwen. Heel fijn!

Prijzen zijn ex. 21% BTW

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de cursus?

Je krijgt een jaar toegang tot de leeromgeving waarin je de modules kunt bekijken. Dit jaar gaat in op de dag van aankoop. Wil je na deze periode graag je toegang behouden? Geen probleem, je kunt jouw toegang tegen een kleine vergoeding verlengen.

Het doorlopen van de modules doe je in je eigen tempo. De cursus bevat 15,5 uur aan lesvideo’s en heeft een werkboek waar je zelf mee aan de slag kunt. Hoe lang je doet over het bekijken van alle video’s en het uitvoeren van alle opdrachten is heel persoonlijk.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor mensen die graag zelf willen bepalen hoe, waar en wanneer ze werken. Het beroep “VA” is heel breed, dus je hebt veel verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan je aanbod en een takenpakket samen te stellen waar jij blij van wordt!

Ik heb al een VA opleiding gedaan, is deze cursus dan wel wat voor mij?

Er zitten momenteel meerdere deelnemers in de cursus die elders al VA opleidingen hebben gedaan. Ze geven aan dat er overlappende lessen zijn, maar dat ze ook nieuwe inzichten uit de cursus halen.

De focus van Zó word je VA ligt heel sterk op het praktische gedeelte. Het is een “mouwen opstropen en aanpakken” cursus!

Welke voorkennis en ervaring heb ik nodig voor deze cursus?

Geen! Je hebt geen opleiding of diploma nodig. Ook heb je geen bepaald opleidingsniveau nodig. Er zijn VA’s met HBO of MBO opleidingen in allerlei richtingen, maar er zijn ook VA’s die nooit hebben gestudeerd. Persoonlijk heb ik enkel een HAVO diploma en had ik geen ervaring als VA toen ik begon.

Moet ik in Nederland wonen?

Nee, ik woon zelf in Spanje en werk voor Nederlandse klanten en dat gaat top! Alleen wel even belangrijk: in de cursus leg ik uit hoe je jezelf als Nederlandse eenmanszaak registreert. Woon je in een ander land? Dan moet je dat stukje even zelf uitzoeken.

Woon je toevallig ook in Spanje? Dan kun je voor een kleine prijs de cursus Zó verhuis je naar Spanje als aanvulling aanschaffen. Daarin vertel ik je o.a. hoe je als Spaanse ondernemer aan de slag kunt.

Wat als ik de cursus helemaal niks vind?

Ik hoop natuurlijk dat je superveel waarde uit de cursus haalt, maar mocht je het toch niks vinden, dan kun je me dat gewoon binnen 2 weken na aankoop laten weten. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag binnen 1 week teruggestort.

Is de cursus zakelijk aftrekbaar als ondernemer?

Jazeker! Deze cursus draagt bij aan het verbeteren/bijhouden van jouw vaardigheden als ondernemer en mag je als bedrijfskosten zien. Dat betekent dat je ook de BTW terug mag vragen bij de belastingdienst.

Welke gratis bonussen krijg ik bij de cursus?

VA Stappenplan

Dit is een gratis stappenplan waarin ik je stap voor stap meeneem in wat jij moet doen om jouw eigen VA bedrijf op te zetten.

Training: Makkelijker online klanten vinden – t.w.v. 28 EUR
In deze training krijg je 5 dagen lang elke dag een mail met een video en een opdracht waarmee jij leert hoe je online klanten vindt. Dit is een actie gerichte training gericht op dingen die jij meteen kunt gaan doen.

Social media check – t.w.v. 60 EUR
Startende VA’s maken bijna allemaal dezelfde fouten met hun zakelijke social media. Ze delen vaak saaie, onpersoonlijke content die niemand aanspreekt of die de verkeerde doelgroep aanspreekt. Zonde, want zo bereik je jouw klant niet!

In de Social Media Check loop ik jouw Instagram en LinkedIn af en stuur ik je mijn feedback. Zo kun jij jouw zakelijke kanalen binnen de kortste tijd omtoveren tot professionele accounts waarmee klanten vinden nog makkelijker wordt!

Kennismaking oefenen – t.w.v. 90 EUR
De kennismaking met je eerste potentiële klant is een van de spannendste onderdelen van VA worden! Voor sommige startende VA’s is de drempel zo hoog, dat ze zich er niet overheen durven te zetten en nooit een klant binnenhalen.

Daarom zit er bij deze cursus een gratis oefen kennismakingsgesprek. Aan het einde van de cursus mag je zelf een datum aanvragen voor een 1-op-1 gesprek met mij, waarin jij jouw verkoopskills op een relaxte manier kunt oefenen. Na het gesprek stuur ik je een overzichtje met mijn feedback, zodat jij helemaal klaar bent voor je eerste klant!