Blog

Wat als je nog niet goed weet wat je wilt doen als VA?

15 mei 2024

Ben je meer een luisteraar dan een lezer?

Beluister hier de podcastversie

Een van de vragen die ik vaak krijg is: “Ik weet niet of ik wel VA wil worden. De vrijheid lijkt me super leuk, maar ik weet niet wat ik aan zou willen/kunnen bieden”

Zelf heb ik me daar ook heel lang blind op gestaard. Het meest voor de hand liggende voor mij was om klantenservice VA te worden. Ik had er immers net 4 jaar aan klantenservice in loondienst opzitten.

Maar ik vond klantenservice saai en VA moest echt mijn droombaan worden, dus ik zag het niet echt zitten om dan klantenservice aan te gaan bieden. Tot ik me realiseerde dat het niet zozeer om de inhoud van mijn werk ging.

Denk: Droomleven in plaats van: Droombaan

Ik sprak iemand die me het volgende vertelde:

Probeer je eens jouw droomleven voor te stellen. Even zonder na te denken over wat voor werk je doet.

N

Hoe laat sta je op?

N

Waar woon je?

N

Werk je altijd op dezelfde plek of op verschillende plekken?

Mijn droomleven

Ik wilde in Spanje wonen, zelf bepalen hoe laat en hoeveel ik werkte en de mogelijkheid hebben om in het buitenland te werken of bijvoorbeeld op familiebezoek in Nederland te gaan zonder daarvoor vakantie te hoeven vragen.

Ik wilde om 15 uur kunnen stoppen om lekker naar het strand te gaan. Allemaal dingen die in loondienst niet konden.

Zo lukte het wél

Het opzetten van een VA bedrijf maakte dit mogelijk. Het maakte het zelfs makkelijk! Dat ik mijn werk inhoudelijk wat aan de saaie kant vond bleek totaal niet meer uit te maken, want ik had mijn droomleven!🌞

Trouwens, na een jaartje werken als VA kwam ik erachter wat ik nou écht leuk vind: online techniek. Ik specialiseerde me en tegenwoordig vind ik de inhoud van mijn werk ook nog eens leuk.

Het grotere plaatje

Mijn tip aan jou is dus: staar je in het begin niet blind op wat je inhoudelijk moet gaan doen, maar kijk naar het grotere plaatje. Hoe wil je leven? Past VA zijn daarin? Zo ja, start dan gewoon met een simpel (of zelfs saai) aanbod. De kans is groot dat de andere puzzelstukjes dan vanzelf op hun plek vallen😉

Meer weten over hoe je VA wordt?

Wil je ook graag aan de slag als VA, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In de cursus “Zó word je VA” doorlopen we het hele proces stap voor stap.