Vrijheid in je werk: Bepaal zelf waar, wanneer en met wie je werkt

Thuiswerken, het blijft een dingetje…

Ik gok dat jij, net als ik 4 jaar geleden, op zoek bent naar werk dat je op afstand kunt doen. Daar kun je verschillende redenen voor hebben, bijvoorbeeld:

9

Je houdt er helemaal niet van om elke dag verplicht naar kantoor te komen

9

Je wilt (voor korte of lange tijd) in het buitenland werken

9

Je wilt thuis werken om meer bij je kinderen (of huisdieren) te kunnen zijn

9

Of gewoon om lekker in je meest comfortabele outfit op de bank te kunnen werken!

Wat jouw reden ook is, de kans is groot dat je er tegenaan loopt dat werkgevers niet mee willen werken aan een functie waar jij volledig zelf bepaalt waar je werkt.

Maar het kan ook anders👇

 

Virtuele Assistent: de ultieme vrijheid

Ik heb lang gezocht naar een baan waar ik zelf mocht bepalen waar en wanneer ik werkte.

Helaas heb ik die nooit gevonden.

Of nou ja, helaas…

Inmiddels vind ik dat helemaal niet erg meer, want ik heb iets gevonden wat veel beter bij me past: Virtuele Assistent.

Een Virtuele Assitent begeleidt verschillende kleine bedrijven op afstand met simpele taken die online gedaan kunnen worden.

Dit soort taken bijvoorbeeld👇

Wat doet een Virtuele Assistent?

Welke taken je wel en niet doet bepaal je helemaal zelf. Maar hier vast even wat voorbeelden van wat een VA zou kunnen doen. Klik op het pijltje voor meer info.

Klantenservice via e-mail

Als je een e-mail kunt sturen, dan kun je ook VA worden!

Als klantenservice VA log je in op het mailadres van je klant (je klant geeft jou het wachtwoord) en beantwoord je de mails die in de inbox staan.

In het begin zul je op de meeste mails nog niet weten wat je moet antwoorden en moet je jouw klant vragen wat ze willen dat je terugstuurt.

Maar na verloop van tijd zie je steeds dezelfde vragen voorbij komen en kun je steeds meer mails zelfstandig beantwoorden.

Agendabeheer

Heb je ooit geprobeerd om via mail een afspraak met iemand te maken?

“Ik kan woensdag om 13:00 uur”

– “Oh ja, maar dan heb ik al wat staan, zullen we om 15:00 uur doen?”

“Nee, om 15:00 uur kan ik niet. Kun jij op donderdag?”

Drukke ondernemers hebben geen tijd voor dit heen-en-weer gemail en schakelen een VA in. Als VA zie jij de agenda van je opdrachtgever en vind je een plekje voor de afspraak. Jij neemt vervolgens het mailcontact over en informeert je opdrachtgever zodra je de afspraak hebt vastgezet.

Social media bijhouden

Als social media VA maak je posts voor jouw opdrachtgever en zet je ze online. Zo zoek je bijvoorbeeld wat inspirerende quotes op, vat je een blogartikel van je opdrachtgever samen of schrijf je een klein stukje over hun aanbod.

Je kiest er een foto bij (meestal krijg je een map met foto’s) en klaar is Kees!

Je opdrachtgever geeft jou de inloggegevens van zijn/haar account zodat jij de post online kunt zetten.

 

Reserveringen maken

Soms wil een ondernemer een bijeenkomst organiseren en is daarvoor een lokatie nodig.

Als VA ga jij online op zoek naar een zaaltje dat voldoet aan de wensen van jouw opdrachtgever en stuur je hem/haar een kort lijstje met een aantal mogelijkheden. Je opdrachtgever kiest de definitieve lokatie uit en jij maakt een reservering (vaak gewoon via e-mail)

Administratie

Wat je ook kunt doen als VA is het verwerken van de administratie, zoals bijvoorbeeld het inboeken van facturen en het netjes houden van de backoffice van je opdrachtgever.

Communities beheren

Heeft jouw opdrachtgever een online cursus? Daar zit dan vaak een community bij. Bijvoorbeeld een besloten Facebook groep waar alleen cursisten in mogen.

Jouw taak is om elke dag even te checken welke mensen er toegang tot de groep hebben aangevraagd en om te controleren of ze ook echt op de deelnemerslijst staan. Zo ja, dan geef je ze toegang.

Vervolgens neem je even een kijkje in de groep om te zien of er geen gekke dingen zijn gepost. Dingen die niet gerelateerd zijn aan het onderwerp van de cursus verwijder je om zo de groep netjes te houden.

Video's en podcasts bewerken

Video’s bewerken kan natuurlijk heel professioneel en complex zijn, maar er zijn ook simpele taken. Zo heb ik voor meerdere ondernemers de eerste en laatste paar seconden van video’s voor ze eraf geknipt.

In die stukjes zag je nog hoe ze klaar gingen zitten en dat staat natuurlijk niet zo netjes. Het knippen van stukjes uit een video is super simpel en zou je zelfs op je telefoon kunnen doen!

Technisch onderhoud

Denk hierbij aan dingen als websites updaten en backups maken. Dit heb je misschien nog niet eerder gedaan, maar is heel makkelijk te leren.

Je ziet misschien al wel waarom VA’s vaak thuis werken👇

VA’s doen alles online

Het leuke aan VA zijn, is dat al je werk gewoon online gedaan kan worden. Ook werkoverleg doen VA’s gewoon door te mailen of (video)bellen.

Verplicht naar kantoor komen is dus voorgoed verleden tijd!

Sterker nog: ik werk al 4 jaar als VA en heb nog nooit een van mijn opdrachtgevers in het echt ontmoet.

Nergens voor nodig. Als ik maar netjes mijn taken voor de deadline af heb, zijn mijn opdrachtgevers tevreden.

En even over die deadline: er zijn dus geen vaste werktijden.

Meestal moet een taak binnen 1 – 3 werkdagen gedaan worden, maar wanneer je dat doet is helemaal aan jou!

Even de kenmerken op een rijtje👇

Waarom zou je VA willen worden?

N

Je bent je eigen baas

Jij bent de baas en bepaalt dus zelf waarwanneer en met wie jij wilt werken.

N

Je bepaalt hoeveel je werkt

Jij hebt de volledige controle over hoeveel uur in de week jij wilt werken en kunt dit makkelijk aanpassen wanneer je wat meer of juist wat minder wilt werken.

N

Rustig opstarten naast je normale baan is mogelijk

De kans is groot dat VA een nieuw begrip voor je is en dat je het idee nog wat spannend vindt. Gelukkig kun je jouw VA werk ook prima combineren met een parttime baan in loondienst en kun je alles dus rustig opbouwen, voordat je jouw baan opzegt!

N

Werken in het buitenland is geen probleem

Alles gaat online en op afstand, dus je neemt je werk naadloos mee naar het buitenland. Zelf woon ik in Spanje, maar ik ken ook VA’s op Bali of in Zuid-Amerika!

N

Perfect te combineren met een gezin

Veel moeders starten als VA om meer bij de kinderen te kunnen zijn. Wegbrengen naar school is geen probleem, want je kunt rustig een uurtje later starten. Ophalen net zo. En als je kind een dagje ziek thuis is, dan plan je jouw werk daar makkelijk omheen.

N

Snel starten

Je hebt geen speciale werkervaring of opleiding nodig om VA te kunnen worden. Een korte cursus is vaak meer dan voldoende om meteen te kunnen starten.

Cursus: Zó word je VA

De cursus heeft me zeker inzicht gegeven in het gebruik van bepaalde producten. Ook de links naar de belastingdienst vond ik erg handig. Er is namelijk zo veel info online. Als je dat allemaal moet lezen ben je een jaar bezig. Stephanie gaf goed sturen er aan.

Het meest waardevolle vond ik toch wel alle tips over software die je gebruikt! En ik vond de cursus makkelijk om door te lopen. Al met al vond ik het een mooie cursus.

Manoek

Stephanie is heel kundig en weet de cursus met veel enthousiasme over te brengen. Ze geeft praktijkvoorbeelden en veel tips en tricks. Het was een leerzame geheel en geeft je een hele goede en uitgebreide kennis om van start te gaan als VA!

Tina

Aanbevolen! Zonder de informatie en toegankelijkheid van Stephanie had ik niet gauw de stap durven maken om van start te gaan als VA.

Ramona

VA is het leukste beroep dat ik ooit gehad heb!

Zo ging ik van een burnout in een callcenter naar mijn droomleven als Virtuele Assistent
(in Spanje!🌞)

Cursus Zó word je VA

 

In deze cursus, met 6 modules vol video’s, templates, oefeningen en handige tips, leer je hoe jij als Virtuele Assistent aan de slag kunt, zodat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt.

Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Ik neem je stap voor stap mee in het proces. Samen bouwen we een mooie online onderneming waarmee jij kunt gaan en staan waar je wilt!

N

Je gaat bepalen wat je nou echt leuk vindt om te doen

N

Daaromheen gaan we een aanbod bedenken

N

Je leert begrijpen wat jou nu nog tegenhoudt en hoe je daar doorheen kunt breken

N

Je gaat een ‘Plan B’ maken waarmee je rust in je hoofd creëert, omdat je weet dat je een vangnet hebt

N

Je leert hoe je klanten kunt vinden en hoe je vertrouwen met je klant creëert, zonder dat jij je klant fysiek hoeft te ontmoeten

N

Je zet stap voor stap een stevige en overzichtelijke basis neer, waarop jouw bedrijf zo groot kan groeien als jij wilt!

Na deze cursus heb je dit bereikt

Jij weet wat je gaat doen

Je weet precies wat je aan gaat bieden en op welke klanten je je gaat richten

Z

Jij hebt je zaak goed voor elkaar

Jouw bedrijf staat op een stevige basis met een heldere administratie en een sterk plan van aanpak

Jij weet dat je het kan

Jouw onzekerheid en belemmerende gedachtes zijn de deur uitgebonjourd

Jij hebt een stabiel inkomen

Jij weet hoe je klanten vindt en welk tarief je moet vragen

Dit ga je leren in de cursus

Module 1: Mindset

“Ik ben alleen geschikt voor een baan in loondienst” want Ik heb geen ondernemersgeest”Klinkt dat bekend? Of misschien denk je wel “Ja maar, wie ben ik om ineens een bedrijf te beginnen? Er zit toch helemaal niemand op mij te wachten?“. 

Toen ik mijn baan opzegde, heb ik dit allemaal gedacht. En ik kan je vertellen: het is echt onzin! En hoewel deze belemmerende gedachtes niet waar zijn, kunnen ze je wel behoorlijk in de weg zitten. We beginnen de cursus dan ook met een module over mindset.

N

Je gaat een overzicht maken van alle beren die jij op de weg ziet

N

En vervolgens schuiven we die beren 1 voor 1 vriendelijk aan de kant. Coming through!

N

Blijf je het moeilijk vinden om in jezelf te geloven? Geen probleem! In deze module maken we namelijk ook een “Plan B”. We zetten al jouw “Ja maar, wat als..” vragen op een rijtje en gaan ze gewoon beantwoorden! Worden ze meteen een stuk minder eng van 😉

u
Module 2: Bepalen wat je gaat doen

“Mijn werk kan niet online gedaan wordeno“Ik vind zoveel dingen leuk, ik kan niet kiezen” of juist “Ik ben nergens goed in”.

Wedden van wel? In deze module gaan we uitzoeken wat jij leuk vindt en hoe je daar geld mee kunt verdienen.

N

Even geen inspiratie? Ik zet alle soorten VA’s voor je op een rijtje, zodat jij kunt kiezen wat bij je past.

N

Naast het wat, kijken we ook meteen even naar het hoe. Hoe wil je werken? Gewoon maandag – vrijdag van 9 tot 5? Of doe je het liever anders? En wat spreek je af met je klanten?

Module 3: Wat moet je regelen voordat je begint?

Het is belangrijk dat jij je zaakjes vanaf dag 1 goed voor elkaar hebt. Op deze basis groeit jouw bedrijf verder. Als jij gaat bouwen op een instabiele basis is het een kwestie van tijd voordat de boel in elkaar stort.

Niet het meest sexy onderdeel, maar absoluut noodzakelijk. No worries, ik heb een stappenplan voor je zodat je in no time je zaakjes op orde hebt.

N

We kijken naar wat jij sowieso moet regelen voordat je begint

N

We zorgen dat je administratief de boel voor elkaar hebt en officieel klaar bent om geld te gaan verdienen

N

Je kiest een naam voor je bedrijf en richt jouw marketingkanalen in

Module 4: Hoe kom je aan klanten?

De meestgestelde vraag in ondernemersland. En tegelijkertijd ook de grootste onzekerheid van nieuwe ondernemers. Toch blijkt het allemaal best wel mee te vallen.

Toen ik begon had ik geen ervaring, geen niche en geen plan. En toch had ik binnen 2 maanden een vol klantenbestand.

N

Je gaat uitzoeken wat de geschikte doelgroep is voor jouw aanbod en hoe je deze groep het beste kunt bereiken

N

Je leert dat concurrentie niets is om je druk om te maken (wist je dat ik 2 concurrenten heb die klant bij mij zijn?)

N

Je leert waar je op moet letten tijdens een kennismakingsgesprek, zodat jij klanten kunt binnenhalen die ook echt bij jou passen

Module 5: Je boekhouding

Al dat geld dat je gaat verdienen moet natuurlijk wel netjes geregistreerd worden 😉

N

Ik neem je mee in mijn boekhoudprogramma: Moneybird

N

We bespreken hoe je facturen opmaakt en bepalen wat de beste betaalvormen voor jou zijn (Zoals: vooraf of achteraf betalen? en uurtarief of pakketprijs?)

N

Je leert wat je kunt doen als een klant niet betaalt (spoiler alert: ik heb mijn facturen altijd netjes betaald gekregen. Soms direct, soms met een beetje moeite, maar het is altijd goed afgelopen)

Module 6: Deze systemen maken jouw leven een stuk makkelijker

Als je me al een beetje kent, weet je dat ik Technisch VA ben. Een module over systemen kan dan natuurlijk niet ontbreken!

Ik wil je liefdevol (maar dringend) verzoeken om je bedrijf niet in te richten met een bundeltje rommelige Excel/Word/Kladblok bestandjes. Ik had ooit een klant die haar belangrijke planningen verspreid over 3 verschillende schriftjes in een oude schoenendoos bewaarde. Needless to say: er ging vanalles mis in haar bedrijf, omdat het een grote warboel van informatie was geworden.

N

Ik laat je zien hoeveel (gratis) programma’s er zijn waar jij jouw planning, belangrijke documenten en klantenbestand in kunt bewaren

N

Je leert over mijn 2 favoriete projectplanners (allebei gratis) en hoe je ze in kunt zetten om met anderen samen te werken

N

Je leert wat je opties zijn om een website te (laten) bouwen en welke optie het beste bij jou past

Deze cursus is niet voor jou als:

Je geen eigen initiatief hebt

Als VA mag je zelf bepalen wat je doet. Dat is heerlijk, maar je moet dus ook jezelf aan kunnen sturen. Een stukje initiatief en zelfstandigheid is belangrijk om VA te kunnen zijn.

Je graag voor een baas werkt

Als VA heb je opdrachtgevers (ook wel klanten genoemd), maar de baas ben je zelf! Als jij graag een baas wilt hebben die precies voor je uitstippelt wat je moet gaan doen, dan is VA niet iets voor jou.

Je geen nieuwe dingen wilt leren

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar je gaat in de cursus een boel nieuwe dingen leren, zoals hoe je aan klanten komt! Maar ook als je al jaren als VA bezig bent, blijf je nieuwe dingen leren. Leren en groeien horen bij het vak.

Deze cursus is wel voor jou als:

Je remote wilt (kunnen) werken

Wil jij naar het buitenland? Of wil je juist lekker thuis in je eigen huis werken? Werken als VA past daar perfect bij. Laptopje openklappen en gaan!

u

Je nog niet weet wat je moet gaan doen

Helemaal geen probleem, daar gaan we uitgebreid op in in de module “Bepalen wat je gaat doen”. Tegen de tijd dat je klaar bent met de cursus weet jij precies wat je gaan aanbieden en aan wie.

Je jouw werk om je gezinsleven heen wilt plannen

Steeds meer moeders kiezen ervoor om VA te worden, omdat het werk ze de kans geeft om hun gezin op #1 te zetten. VA werk is flexibel en plan je makkelijk om je gezinsleven heen.

Bonussen

Alsof het nog niet genoeg was, krijg je de volgende bonussen gratis bij de cursus als je hem nu koopt:

Gratis stappenplan

Ben jij het overzicht kwijt en weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem! Ik heb het hele proces voor je uitgestippeld in een overzichtelijk stappenplan. Zo weet je precies wat je wanneer moet doen.

Gratis minitraining - t.w.v. 28 EUR

Als je nu koopt, krijg je mijn minitraining “Makkelijk online klanten vinden” er gratis bij. Deze 5 korte video’s + 5 opdrachten zijn een mooie aanvulling op alles wat je de cursus “Zó word je VA” leert.

U

Social Media Check - t.w.v. 60 EUR

Startende VA’s maken bijna allemaal dezelfde fouten met hun zakelijke social media. Ze delen vaak saaie, onpersoonlijke content die niemand aanspreekt of die de verkeerde doelgroep aanspreekt. Zonde, want zo bereik je jouw klant niet!

In de Social Media Check loop ik jouw Instagram en LinkedIn af en stuur ik je mijn feedback. Zo kun jij jouw zakelijke kanalen binnen de kortste tijd omtoveren tot professionele accounts waarmee klanten vinden nog makkelijker wordt!

Kennismaking oefenen - t.w.v. 90 EUR

De kennismaking met je eerste potentiële klant is een van de spannendste onderdelen van VA worden! Voor sommige startende VA’s is de drempel zo hoog, dat ze zich er niet overheen durven te zetten en nooit een klant binnenhalen.

Daarom zit er bij deze cursus een gratis oefen kennismakingsgesprek. Aan het einde van de cursus mag je zelf een datum aanvragen voor een 1-op-1 gesprek met mij, waarin jij jouw verkoopskills op een relaxte manier kunt oefenen. Na het gesprek stuur ik je een overzichtje met mijn feedback, zodat jij helemaal klaar bent voor je eerste klant!

Vond je ’t niks? 100% geld terug

Ik heb hard mijn best gedaan om deze cursus zo waardevol mogelijk te maken. Vind je toch dat jij je investering er niet uitgehaald hebt? Dan geef ik je met liefde het geld terug. Stuur me binnen 2 weken na aankoop een mailtlje, dan verwerk ik de terugstorting binnen 1 week.

Deelnemers gingen je voor!

Always Forever
Always Forever
2024-07-01
Ik heb met veel plezier de VA cursus bij Stephanie gevolgd. De praktische tools en de rustige uitleg van Stephanie hebben er voor gezorgd dat ik veel waardevolle kennis heb opgedaan. De tweewekelijkse Q&A sessies zijn een fijne toevoeging op de cursus! Stephanie is een topper!
Lise-Marie Spinnewijn
Lise-Marie Spinnewijn
2024-04-26
Leuke cursus van Stephanie. Ze leert je dingen bij vanuit haar eigen ervaring en geeft heel veel tips en tricks. Ze zegt waar het op staat en hoe je ertussenuit kan springen om klanten te vinden. Bedankt!
Maria Victoria Meijer
Maria Victoria Meijer
2024-04-18
Ik volgde vorig jaar de cursus 'VA worden in Spanje' bij Stephanie Maatman en ik kan deze zeker aanraden. Stephanie is erg vriendelijk en ik vind het inspirerend hoe zij haar eigen ondernemersreis deelt. Deze persoonlijke inzichten en de gestructureerde en duidelijke opzet van de cursus maakten het erg waardevol. Daarnaast zijn de maandelijkse Q&A sessies een gelegenheid om directe antwoorden op vragen te krijgen. Wat mij het meest is bijgebleven, is de gedetailleerde en waardevolle feedback die Stephanie gaf op mijn website. Haar adviezen waren niet alleen uitgebreid, maar ook direct toepasbaar, waardoor ik concrete stappen kon zetten. Ik raad iedereen die overweegt als VA aan de slag te gaan aan om deze cursus bij Stephanie te volgen!
Tina Sefton
Tina Sefton
2024-03-13
Stephanie is heel kundig en weet de cursus met veel enthousiasme over te brengen. Ze geeft praktijkvoorbeelden en veel tips en tricks. Het was een leerzame geheel en geeft je een hele goede en uitgebreide kennis om van start te gaan als VA! Dank je wel Stephanie.
Jennifer Gomperts
Jennifer Gomperts
2023-11-01
Stephanie weet waar ze het over heeft en helpt je je gedachten te ordenen.Ze helpt je snel onderweg naar hetgeen je wilt. Ik heb er veel aan gehad en kan Stephanie echt aanbevelen als je verder wilt.
Nathalie van Ravensberg
Nathalie van Ravensberg
2023-09-22
Ik volg de cursus VA van Stephanie. De cursus is goed gestructureerd, duidelijk en biedt de belangrijkste informatie hoe je je bedrijf kunt opzetten en wat er bij komt kijken. Het fijnste vind ik daarnaast dat Stephanie ook haar eigen ervaringen en inzichten deelt! En tot slot is ze erg vriendelijk en nuchter. Ze denkt met je mee en is behulpzaam bij het beantwoorden van je vragen en geven van advies!
Stefanie Groeneveld
Stefanie Groeneveld
2023-09-22
Stephanie heeft mij ontzettend fijn geholpen met het bouwen van mijn website. Het is precies geworden hoe ik voor ogen had! Heel knap hoe ze dat heeft gedaan. Ook daarna is ze altijd heel snel beschikbaar en bereid te helpen waar het nodig is. Top service! Betrouwbaar, persoonlijk en heel toegankelijk. Heel erg bedankt!
Yvonne Berg
Yvonne Berg
2023-07-24
Ik heb de erg fijne minicursus van Stephanie gevolgd. De filmpjes zijn kort en duidelijk, waardoor je gefocust blijft. De opdrachten zijn ook makkelijk uit te voeren en nemen niet veel tijd in. Ik vond het erg waardevol om de training te volgen en ga nog met mijn LinkedIn aan de slag.
Adrienne van den Bos
Adrienne van den Bos
2023-06-10
Stephanie is super om mee te samen te werken. Fijn als persoon, secuur in haar werk, flexibel en denkt graag mee. Stephanie pakt dingen snel op en ik waardeer haar positieve uitstraling en energie enorm. Erg dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen.
R Timmer
R Timmer
2023-06-08
Ik heb veel gehad aan de cursus VA worden in Spanje. Veel info maar vooral veel praktische bruikbare zaken als betalingssystemen, marketing, klanten binnen halen, je doelgroep bepalen enz. Sephanie heeft ook elke maand een Q&A sessie live en daarin beantwoordt ze super uitgebreid je vragen. Echt met stappenplan en al! Ze is ook super vriendelijk en deskundig, aanrader!

Prijzen zijn ex. 21% BTW

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de cursus?

Je krijgt een jaar toegang tot de leeromgeving waarin je de modules kunt bekijken. Dit jaar gaat in op de dag van aankoop. Wil je na deze periode graag je toegang behouden? Geen probleem, je kunt jouw toegang tegen een kleine vergoeding verlengen.

Het doorlopen van de modules doe je in je eigen tempo. De cursus bevat 17 uur aan lesvideo’s en heeft een werkboek waar je zelf mee aan de slag kunt. Hoe lang je doet over het bekijken van alle video’s en het uitvoeren van alle opdrachten is heel persoonlijk. Gemiddeld geven deelnemers aan in totaal zo’n 30 – 40 uur nodig te hebben om alles af te ronden.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor mensen die graag zelf willen bepalen hoe, waar en wanneer ze werken. Het beroep “VA” is heel breed, dus je hebt veel verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan je aanbod en een takenpakket samen te stellen waar jij blij van wordt!

Ik twijfel nog, kan ik jou ook even spreken?

Ik kan me voorstellen dat je nog wat twijfels hebt over of VA echt wel de juiste keuze voor je is.

Zullen we er gewoon eens samen naar kijken? Via deze link kun je een gratis adviesgesprek van 30 minuten inplannen.

Ik heb al een VA opleiding gedaan, is deze cursus dan wel wat voor mij?

Er zitten momenteel meerdere deelnemers in de cursus die elders al VA opleidingen hebben gedaan. Ze geven aan dat er overlappende lessen zijn, maar dat ze ook nieuwe inzichten uit de cursus halen.

De focus van Zó word je VA ligt heel sterk op het praktische gedeelte. Het is een “mouwen opstropen en aanpakken” cursus!

Welke voorkennis en ervaring heb ik nodig voor deze cursus?

Geen! Je hebt geen opleiding of diploma nodig. Ook heb je geen bepaald opleidingsniveau nodig. Er zijn VA’s met HBO of MBO opleidingen in allerlei richtingen, maar er zijn ook VA’s die nooit hebben gestudeerd. Persoonlijk heb ik enkel een HAVO diploma en had ik geen ervaring als VA toen ik begon.

Moet ik in Nederland wonen?

Nee, ik woon zelf in Spanje en werk voor Nederlandse klanten en dat gaat top! Alleen wel even belangrijk: in de cursus leg ik uit hoe je jezelf als Nederlandse eenmanszaak registreert. Woon je in een ander land? Dan moet je dat stukje even zelf uitzoeken.

Woon je toevallig ook in Spanje? Dan kun je voor een kleine prijs de cursus Zó verhuis je naar Spanje als aanvulling aanschaffen. Daarin vertel ik je o.a. hoe je als Spaanse ondernemer aan de slag kunt.

Wat als ik de cursus helemaal niks vind?

Ik hoop natuurlijk dat je superveel waarde uit de cursus haalt, maar mocht je het toch niks vinden, dan kun je me dat gewoon binnen 2 weken na aankoop laten weten. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag binnen 1 week teruggestort.

Is de cursus zakelijk aftrekbaar als ondernemer?

Jazeker! Deze cursus draagt bij aan het verbeteren/bijhouden van jouw vaardigheden als ondernemer en mag je als bedrijfskosten zien. Dat betekent dat je ook de BTW terug mag vragen bij de belastingdienst.

Korting loopt af over:

Korting loopt af over: